CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

4/01/2015

Bangkok 2015 - Day 1

Hi blog....lama giler tak menaip kannn hahahhaha aku agak boring arini so rasa nak menaip dan bercerita di sini. Ok sambung balik pasal pegi Bangkok awal tahun ni....lambat betul dah masuk bulan 4 derrrrrrrr dah tu ada ker aku kesahkan!! hihihihi

Aku pegi dari 29-1 Januari 2015, bertolak dari KLIA ke Bangkok flight pukul 3.15 petang..ialah kan nak dapat tambang murah waktu pun dapatlah yang lewat2 gitu hehehehe, dapatlah tiket naik MAS rega dalam RM370 kot lebih kurang gitulah haaaa laju2 aku book tiket dengan kawan aku si Min tu...masa perjalanan lebih kurang 2 jam jer, dalam flight dapatlah makan sandwich takpelah sebab lapooo kot hentam jerlah hihihihi

Sampai kat Suvarnabhumi Airport dalam 4.20 petang (local time)...so lama jugak nak cop pasport tu tapi tenang jerlah kan. Haaa time ni ligatlah aku pikir mana nak carik train ni...so lepas jer cop pasport di imigresen tanya kat kaunter info camne nak gi amik train, jauh jugaklah turun ke bawah tuuu tapi senang jer! Aku turun kat station Ratchaprarop, station ni memang dekat ngan hotel yang kami duduk di area Pratunam Market.

 Kat Suvarnabhumi Airport!

 Ni nak carik train!

 Sawadeekappppppp
Sebelum jem snap lah gambar hehheheh

Shadi Home Hotel..pada aku okaylah nak tido jer kan!

Aku duduk di Shadi Home Hotel, book thru agoda jer senang! Lepas dah check in tu we all pun rehat2 kejap sbb hari pun nak gelap dah so jalan dekat area2 tu jer tengok2 apa yang best pastu balik hotel mandi...memang sepanjang area aku duduk tu banyak sangat tempat massage soooo memang bestlah tetiap hari sehhh aku buat massage yang pasti murah occay!

Ikan bakor lai lai lai hihihi

Suka aku tengok pisang dan murah

Kerang ya ampun beso2

Sempat tengok tv islam kat Bangkok cite pasal haji

Sedap sangat roti telur niiiii

Malam tu dalam kul 8 malam aku ke Night Market kat Palladium Mall dari hotel jalan kaki jer 5 minit camtu...ada jual macam2 terutama baju seluar memang murah2 aaaa, pastu ada gak jual makanan, bag-bag, accesories, kasut macam2 dan murah2 nyaaaaaa...kalo bole sumer nak beli! hahahahhaha 




Kat Platinum Night Market

Lepas balik dari night market tu kan dah penat kaki berjalan banyak, apa lagiii we all pun massagelahhh....malam tu massage kaki jer fuhhh legaaaa weiii 1 jam baru 200bath dalam RM20 lahh lebih kurang! perghhh mantappppp...



Comel jer masuk tempat massage

Best rindu lak nak massage murah2

Murahhhhhhhhhhhhhhhh!!!

End of day 1 Eat, Sleep & Shop in Bangkok! nanti sambung ehhhh.....chow!

2 comments:

jemarisuri said...

Bestnye bila nk pegi lagi nk join hehe

hmylieen said...

jemarisuri

tetiap tahun mesti repeat Bangkok heheheh tapi tgk keadaan ringgit gak ni yang makin tenat...ahaksss jomlahhhhh!