CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

10/24/2011

Masak-masak hujung minggu!

Meletupss tempe bercili ini!! hahahah


Semalam beb aku pegi paso dan memasak yer...tapi bukan makanan berat pung, juz buat tempe & ikan bilis bercili jer hahahahha, aku beli tempe 2 keping kat paso derrr pastu teringat lak ikan bilis yg masih ada sekilo tu kan apalagi buat jelah masak begitu senang jer 15 minit siap ler...perghh sungguh lazat meratah gitu ajer, kalo korang tak caya buat lah gerenti kaum keluarga suka makan punya terutama yg berketurunan jowo tu kekekekekke...aku melayu pun aku bedal gak dah tentu org johor mmg takleh dipisahkan dgn tempe yerr!!

Cara2:-
2 keping tempe potong nipis2 size kecik dan goreng rangup
Ikan bilis dua genggam dan goreng rangup
Sedikit minyak
Pes lada
Air asam jawa
Gula
Garam
Kicap (kalo nak bubuh dan bagi hitam) hehehehe

Masak lada dulu hingga naik bau dan letak gula, garam, air asam...agak2 dah pekat gitu letak ler tempe & ikan bilis, dah sebati gaulannya angkat hidang dan ngap...mudahkan???selamat mencuba yaaaa!

0 comments: